Share |

"Funktionaalinen kehotietoisuus ja kehomielen integrointi (mindfulness)" -koulutukset 2017


Kenelle: Koulutus sopii erityisesti psykoterapeuteille, psykologeille, työnohjaajille, lääkäreille, fysioterapeuteille, opettajille ja kaikille ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneet “tietoisuustaitoisesta” kehotyöskentelystä ja “mindfulness”-menetelmistä. Jos olet kiinnostunut kehon ja mielen harjoittamisesta ja niiden yhteyden etsimisestä, tämä on sinulle. Jos olet kiinnostunut tutkimaan, onko olemassa optimaalista kehon ja mielen asentoa tai asennetta, tämä on sinulle. Jos olet kiinnostunut "mindfulnessista", täällä selitetään, miksi kyseessä on oikeastaan "bodymindfulness".

Koulutuksen sisällöt: Menetelmässä tutkitaan ja avataan kehomielen toiminnallisuuden perusteita ja etsitään “eksistentiaalista tasapainoa”. Sitä tehdään avaamalla ja tasapainottamalla kehon rakenteelliset osat, etsimällä keskilinjan tuki ja avaamalla siihen liittyvät tasapainomekanismit, avaamalla hengitystä koko kehon alueelle ja integroimalla hengitys ja mieli. Mielen aspektissa työskentely perustuu mindfulness-lähtökohtaan, jossa opetellaan löytämään havainnoiva itse ja sen kautta opetellaan tutustumaan mielen sisältöihin. Harjoitukset opettavat tunnistamaan ja korjaamaan kehon ja mielen epäfunktionaalisia toimintatapoja. Katso kurssista tarkemmin: www.tietoisuustaidot.fi/23

Työskentelytavat: Peruskoulutus on nyt kiteytynyt kymmenen päivän intensiiviseksi kokonaisuudeksi, joka pidetään viitenä viikonvaihteena noin puolen vuoden sisällä. Kymmenen lähipäivän lisäksi osallistujat kirjoittavat kurssin ajan harjoitus/oppimispäiväkirjaa; opettelevat soveltamaan oppimaansa työssään, josta raportoivat; suunnittelevat fk:n periaatteita ja teemoja noudattavia harjoitussarjoja sekä tutustuvat lähdekirjallisuuteen.

Tampere 2017   

Aika: Viisi viikonvaihdetta seuraavasti: 25.-26.3., 22.-23.4, 27.-28.5., 10.-11.6., 26.-27.8.

Työskentelypäivät la 11-17 ja su 10-16

Paikka: Työhuoneeni Suomen Trikoolla,  Pyynikintie 25 Y 14, Tampere.

Hinta: 1500 + alv 24% = 1860 euroa

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen: timo.v.klemola(at)gmail.com

2017-18

Haluasin tuoda tämän 10 päivän koulutuksen  2017-18 muualle kuin Tampereelle. Esim. Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi, Kuopio, Lappeenranta voisivat olla hyviä vaihtoehtoja, mutta myös muut kaupungit käyvät. Tästä syystä etsin yhteistyökumppania, joka olisi kiinnostunut auttamaan järjestelyissä. Jos olet kiinnostunut ja sinulla on verkostoa, joka voisi olla myös kiinnostunut tästä koulutuksesta, ota yhteyttä!

Tiedot tulevat tähän. Kun paikka ja järjestelyt varmistuvat!kukka_pieni.jpg