Share |

Tampereen koulutukset syksy 2014

Tietoisuustaidot (mindfulness) ja kehollisuus -koulutus 

Kenelle: Koulutus on tarkoitettu erityisesti psykologeille, psykoterapeuteille, fysioterapeuteille, työnohjaajille, lääkäreille, kasvatus- ja hoitotyötä tekeville ja muille ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneet läsnäolotaidoista (mindfulness) ja kaikille, jotka käyttävät kehotietoisuutta työkalunaan.

 

Syksy 2014

Kahdeksan kokoontumista maanantai-iltaisin klo 18 - 20.30 seuraavina päivinä: 27.10.-15.12.

Paikka: Työhuoneeni Pyynikin Trikoolla osoitteessa Pyynikintie 25 Y 14, 3 krs. Tässä kartta.

Hinta:398 € + alv 24% = 493,52 €.

Tavoitteet ja sisällöt: Kurssin tavoitteena on lisätä kokemuksellisen oppimisen keinoin tietoisuutta omasta kehosta ja mielestä sekä niiden yhteydestä ja toimintatavoista. Tämä tietoisuus vapauttaa voimavarojamme.  Keskeinen tavoite on oppia tietoista, hyväksyvää läsnäoloa (mindfulness) ja löytää sen avulla "havainnoiva itse". Havainnoivan itsen näkökulmasta opitaan olemaan samaistumatta mielen sisältöihin, ajatuksiin, tunteisiin, muistoihin, suunnitelmiin, kehon tuntemuksiin jne, jotka muuttuvat jatkuvasti. Kurssilla harjoitellaan kehotietoisuutta ja opiskellaan kehon optimaalista käyttöä ja ergonomiaa mm. asahi-terveysliikunnan avulla.

Työskentelytavat: Tapaamiskerrat: luennot, harjoitukset, keskustelut; Itsenäinen työskentely: päivittäin tehtävät harjoitukset.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: timo.klemola(at)uta.fi tai 040-5908209. Varaa paikkasi nopeasti, koulutukseen otetaan max. 10 henkilöä. Voit ilmoittautua myös lomakkeella.

Kirjallisuutta:Uusin kirjani Mindfulness - tietoisuuden harjoittamisen taito on ilmestynyt!

Kirjassani Taidon filosofia -filosofin taito (Tampere University Press 2003) olen käsitellyt erityisesti kehotietoisuutta ja sen harjoittamista sekä läsnäolotaitoja (mindfulness) yleisemmin.


Suosittelen myös väitöskirjaani Ruumis liikkuu - liikkuuko henki? Tampereen yliopisto 1998. Löydät sen edellisen linkin takaa pdf-muodossa sivuiltani.
buddha_iii.jpg